КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 7 юли 2014 г.

Печени зеленчуци на фурна / Oven roasted vegetables /

    Предлагам тази вкусна рецепта , която може да се използва както за гарнитура,така и за основно ястие.
   Когато печете зеленчуци имайте в предвид следното :
1.Печете зеленчуците с обелките.
2.Печете винаги без мазнина,добавяйте студено -пресовани масла винаги накрая.
3.Печете на умерена температура 160-180 градуса ,покрити с фолио за да се задушат.
  Аз използвах млади пресни картофи и лук.За тази рецепта ми бяха необходими 9 глави кромид лук  и  7  средно-големи картофа.Лукът обелих цял,а картофите /небелени/ срязах на две по дължина  и направих прорези по диагонал.Поръсих със сол и подправки -чубрица,червен пипер,балканска чубрица.Може да се използват също риган,мащерка,розмарин,ким или други по ваш вкус.
   Подредете зеленчуците в тава,покрийте с фолио и печете на 160 -180 градуса до пълно омекване.
    Сервирайте като гарнитура или основно ястие  - без мазнина или поляти с лимонов сок ,лимонов сок и зехтин или с домашно приготвен ябълков оцет.
    Приятен апетит!







Печените картофи и лук гарнирани с цветчета невен, латинка и прясна  маточина














Няма коментари:

Публикуване на коментар