КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 13 април 2024 г.

Просо с тиквички, патладжан, куркума, чесън и зелени подправки / Millet with zucchini, eggplant, turmeric, garlic and herbs /

 


    Просото се приготвя лесно и бързо.Вкусна и засищаща храна.Приготвих го с патладжан останал в хладилника и малко зелени подправки.

НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ :

1 ч.ч. просо

1 голям патладжан

1 тиквичка

2 шепи смес от листа спанак, киселец, копър, магданоз, целина

1 ч.л. куркума

3 - 4 скилидки чесън 

1 ч.л. келтска сол

струйка зехтин

2 1/2 ч.ч. вода


     Обелете патладжана и го нарежете на едри кубчета.Тиквичката също почистете и нарежете на едри кубчета.В мазнина и малко вода задушете зеленчуците за 10 минути.Добавете измитото просо, солта и куркумата.Залейте с водата и оставете да заври.Веднага намалете огъня до минимум и варете под капак до поемане на водата.Охладете .

    Нарежете зеленината на тънки ивички и я добавете в леко топлото ястие.Разбъркайте внимателно и сервирайте.

    Да Ви е сладко !






Няма коментари:

Публикуване на коментар