КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 10 юли 2015 г.

Вкусно сурово кьопоолу с тиквички / Delicious raw aubergine puree with zucchini /


   Една алтернатива на приготвеното чрез топлинна обработка кьопоолу е тази сурова рецепта с тиквички и домати.За подобряване на натуралния вкус добавих зелени маслини, магданоз и сусам.Ето и рецептата :
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 1 по - малка тиквичка, 6 - 7 домата, 2 с.л бял сусам, 1 с.л. черен сусам, 50 - 60 грама зелени маслини без костилка / или с чушка /, 1/2 вр. магданоз, 1 - 2 с.л. ябълков оцет, хималайска сол на вкус, струйка зехтин, 1 - 2 стръка зелен лук или няколко склидки пасиран чесън.
Измийте доматите и тиквичката, почистете ги и ги нарежете на едро.Добавете ситно нарязания магданоз, смления в кафемелачка сусам, маслините.Смелете всичко в блендер или пасатор, овкусете готовото сурово пюре и отново пасирайте.
        Да ви е сладко !










6 коментара:

  1. Това кьопоолу бих го хапнала с една препечена филийка ;). Весели и слънчеви почивни дни, Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много вкусно стана това кьопоолу Теди, изпробвай го !
      Леки почивни дни и на теб !

      Изтриване
  2. Не се и съмнявам, че това предложение е много вкусно,
    но и цялата ти нова серия рецепти са страхотни, Елена!
    Явно лятото е твоето вдъхновение и стихия -
    благодаря, поздрави за теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      имам много нови рецепти, за които все още нямам достатъчно време за да приготвя и публикувам.Но това сурово кьопоолу наистина стана много вкусно.Можеш да го опиташ и ще се убедиш.
      Поздрави !

      Изтриване
  3. Ох, как ти хрумват:) Не е ли рядко така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      кьопоолуто стана с добра консистенция и вкус.Но може да се направи и по - гъсто като се намали количеството на доматите или се добавят и сурови червени пиперки.
      Поздрави !

      Изтриване