Една алтернатива на приготвеното чрез топлинна обработка кьопоолу е тази сурова рецепта с тиквички и домати.За подобряване на натуралния вкус добавих зелени маслини, магданоз и сусам.Ето и рецептата :
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : 1 по - малка тиквичка, 6 - 7 домата, 2 с.л бял сусам, 1 с.л. черен сусам, 50 - 60 грама зелени маслини без костилка / или с чушка /, 1/2 вр. магданоз, 1 - 2 с.л. ябълков оцет, хималайска сол на вкус, струйка зехтин, 1 - 2 стръка зелен лук или няколко склидки пасиран чесън.
Измийте доматите и тиквичката, почистете ги и ги нарежете на едро.Добавете ситно нарязания магданоз, смления в кафемелачка сусам, маслините.Смелете всичко в блендер или пасатор, овкусете готовото сурово пюре и отново пасирайте.
Да ви е сладко !
Това кьопоолу бих го хапнала с една препечена филийка ;). Весели и слънчеви почивни дни, Ели!
ОтговорИзтриванеМного вкусно стана това кьопоолу Теди, изпробвай го !
ИзтриванеЛеки почивни дни и на теб !
Не се и съмнявам, че това предложение е много вкусно,
ОтговорИзтриванено и цялата ти нова серия рецепти са страхотни, Елена!
Явно лятото е твоето вдъхновение и стихия -
благодаря, поздрави за теб и хубава нова седмица!
Дианка,
Изтриванеимам много нови рецепти, за които все още нямам достатъчно време за да приготвя и публикувам.Но това сурово кьопоолу наистина стана много вкусно.Можеш да го опиташ и ще се убедиш.
Поздрави !
Ох, как ти хрумват:) Не е ли рядко така?
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванекьопоолуто стана с добра консистенция и вкус.Но може да се направи и по - гъсто като се намали количеството на доматите или се добавят и сурови червени пиперки.
Поздрави !