КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 21 юли 2015 г.

Просо с кореноплодни зеленчуци / Millet with root vegetables /



    Просото е една много здравословна храна, която може да бъде използвана при почти всички диетични режими.Беленото просо може да замести ориза, булгура и елдата в менюто при различни алергични реакции към тези култури.Просото не предизвиква повишена киселинност в стомаха, лесно се усвоява и е много лесно смилаема храна.
Ето едно предложение за гарнитура или основно ястие от просо с кореноплодни зеленчуци.
НЕОБХОЗИМИ  ПРОДУКТИ : 1 ч.ч. белено просо, 3 ч.ч. топла вода, 1/4 ч.ч. растителна мазнина по избор, кореноплодни зеленчуци / целина, корен магданоз, моркови, пащърнак - настъргани на едро ренде / - пресни или замразени от фризер - 1/2 - 1  ч.ч., хималайска сол - на вкус.
Измиваме просото в гевгир.Поставяме го в тенджера заедно със зеленчуците и подсолената на вкус вода и поставяме на силен огън докато заври.След завирането огънят се намалява до най - слабо.Така на слаб огън ври около 20 минути,ако е необходимо се обира образувалата се отгоре пяна. След като е готово изваждаме от огъня и добавяме мазнината.Хубаво разбъркваме и сервираме топло.
    Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар