Приготвената паста от кълнове на нахут при приготвянето на суровата лазаня http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2015/07/blog-post_8.html беше в по - голямо количество и реших да използвам част от нея при приготвянето на пълнени домати.Но освен с нахутена паста гарнирах доматите и със студен зеленчуково - магданозен сос.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : няколко еднакви по големина домати, с отрязани капачета, издълбано месо и оставени обърнати обратно да се отцедят добре ;
За зеленчуково - магданозения сос : издълбаната част на доматите, няколко листа живовляк, 1/2 връзка магданоз, парче морков, парчета тиквички, парче краставица, щипка хималайска сол, зехтин, 1 с.л. ябълков оцет.Всички продукти за соса измиваме, нарязваме и смиламе в пасатор като при необходимост добавяме 50 - 100 мл. вода.Сосът трябва да има хубава плътна консистенция.
Пълним доматите с пастата от нахут, поставяме в по - дълбока чиния или плато, в която сме поставили част от соса.Отгоре декорираме всеки домат със зелен сос и 1 маслина.
Да ви е сладко !
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : няколко еднакви по големина домати, с отрязани капачета, издълбано месо и оставени обърнати обратно да се отцедят добре ;
За зеленчуково - магданозения сос : издълбаната част на доматите, няколко листа живовляк, 1/2 връзка магданоз, парче морков, парчета тиквички, парче краставица, щипка хималайска сол, зехтин, 1 с.л. ябълков оцет.Всички продукти за соса измиваме, нарязваме и смиламе в пасатор като при необходимост добавяме 50 - 100 мл. вода.Сосът трябва да има хубава плътна консистенция.
Пълним доматите с пастата от нахут, поставяме в по - дълбока чиния или плато, в която сме поставили част от соса.Отгоре декорираме всеки домат със зелен сос и 1 маслина.
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар