КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 юли 2015 г.

Печени пресни картофи на фурна / Roasted new potatoes in the oven /


 

     Пресните картофи са много подходящи за различни ястия и все още се намират по пазарите.Един лесен и прост начин за тяхното приготвяне е тази рецепта, при която те се пекат заедно с обелките.
НАЧИН  НА  ПРИГОТВЯНЕ : пресни картофи - 1/2 или 1 кг., хималайска сол и растителна мазнина - на вкус ; сок от 1 - 2 лимона ;
Картофите се измиват хубаво под течаща вода и без да се белят се срязват на половинки или четвъртинки.Подреждат се в тава, поръсват се с хималайска сол и се налива 1 ч.ч. вода.Пекат се под фолио докато омекнат.Накрая се добавя олио или зехтин / още преди да е извряла всичката вода, но картофите са добре омекнали /.Маха се фолиото и 10 минути се оставят да се запекат само на горен реотан / функция грил /.Когато са готови се изваждат от фурната и се заливат със сок от лимон.Сервират се поляти със соса, който се е образувал при печенето.
   Да ви е сладко !








6 коментара:

  1. Харесвам пресни картофки във всякакви комбинации, а по този начин са прекрасни. Аз им слагам и малко масло ;). Успешна и слънчева нова седмица, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Да,
    много добре се получават и с масло и с някаква растителна мазнина, теди.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми допадна тази рецепта, Ели, интересна е идеята за лимоновия сок.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Вили,
    винаги, когато приготвям картофи за овкусяване използвам лимонов сок.Става идеално съчетание.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Много хубава рецепта, Елена,
    обичам картофи и твоята идея ми допада,
    както и другите ти нови предложения...
    Благодаря, поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Дианка,
    този начин на приготвяне не е нещо особено, просто добавката на лимонов сок и зехтин или друга мазнина придава чудесен вкус на картофите.
    Поздрави и успешна седмица и на теб !

    ОтговорИзтриване