Пресните тиквички и краставици са много подходящи за приготвяне на сосове.Тази година имаме много тиквички и редовно си правя сосове, използвам ги и в смутита.
ЗА ТОЗИ СОС СА НЕОБХОДИМИ : 1 тиквичка - по - малка, 1 краставица, чесън, зехтин, 1 вр. копър, щипка хималайска сол, сок от 1 лимон, 1/2 ч.ч. суроватка от накисването на ядки или вода.
Нарежете тиквичката на кубчета без да я белите, нарежете обелената краставица на кубчета и копъра - на ситно .Поставете всички продукти в блендера и пюрирайте до получаването на сос със желаната от вас гъстота.
Сосът може да се използва за гарниране на различни салати или ястия.
Да ви е сладко !
С това определено ще прилъжа господина да хапне тиквички. Звучи страхотно! :) Благодаря, Ели, хубав ден!
ОтговорИзтриванеГери,
ОтговорИзтриванепресните тиквички, с още неоформени семена са много вкусни сурови и започнах от 1 - 2 години да ги употребявам често.Много са подходящи за различни сосове в комбинация с различни зеленчуци.
Поздрави и весело лято !
Обичам сурови тиквички на салата и на прясно изцеден сок, ето и още една възможност да ги употребим в натурален вид. Чудесна идея, Ели! Поздрави!
ОтговорИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриванетази година ми се налага да използвам повече тиквички, защото имаме много, а те са чудесни, особено когато са крехки.
Поздрави !
Хубава идея, Ели. Лятото е моментът да опитам всичко сурово, което предлагаш;) А с какво се храниш зимата?
ОтговорИзтриванеМъхче,
Изтриванепрез зимата използвам сезонните кореноплодни зеленчуци - зеле, морков, черв. цвекло, гулия, броколи, ряпа, корен целина и пащърнак, различни видове зеле и зеленолистни, които почти през цялата година имам - магданоз, целина, глухарче, манголд, листа от черв. цвекло, зеленолистни от диви растения - до късна есен / тученица, дива лобода, листа ягода и малина, листа слез и др./.Но кълновете си остават основата, особено през зимата пониците от слънчоглед и люцерна са основа за салата.
Поздрави и весело лято !