КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 10 ноември 2014 г.

Натурални ръжени хлебчета с ким и пекан / Natural rye bread with caraway seeds and pecan /



       Суровата, покълнала ръж е превъзходна храна.От нея можем да приготвим сурови хлебчета, които да поднесем с мед, кленов сироп или някакъв сос.Аз използвах 300 - 350 грама сухи семена, от които направих кълнове.Добавих пекан - 1 - 2 с.л.Това е ядка с подобен на орех вкус и семена от ким - 1 кафена лъжичка.Смелете всички продукти в пасатор или машинка за мелене на месо.Трябва да получите гладка, добре смляна смес.При необходимост смелете няколко пъти.Ядките на пекана предварително могат да бъдат накиснати във вода.Направете големи кюфтета - хлебчета.Поднесете по желание с пресни подправки, салата, мед, кленов сироп или маслини.Аз сервирах с кълнове от люцерна.
  Да ви е сладко !

Покълнала ръж





Накиснати във вода ядки на пекан


Няма коментари:

Публикуване на коментар