КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Салата с кълнове от сминдух / Salad with sprouts of fenugreek /




     Тази салата с добавка на кълнове може да служи за предястие или основно ястие.Кълновете от сминдух са много вкусни, лесносмилаеми и в комбинация със зеленчуци са чудесна и питателна храна.Те спомагат за подобряване на апетита, стимулират обмяната на веществата, снижават кръвната захар, полезни са за всички раково болни тъй като повишават имунитета на организма.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  ЗА ТАЗИ САЛАТА  СА : 2 средно големи розови домата, 1 малка краставица, 1 стрък зелен лук, 2 - 4 супени лъжици кълнове от сминдух, парче ряпа дайкон, парче пащърнак, 1 малък морков, 10 листа зелена салата, сушени маслини / от остров Тасос, мариновани в зехтин /, 2 червени пиперки, зехтин и ябълков оцет на вкус, по желание 1 щипка хималайска сол.
Кореноплодите се настъргват или нарязват на ситно, зелената салата се накъсва с ръце или се нарязва на ивички, пиперките, доматите и краставицата се нарязват във форми по желание.Салата се овкусява със зехтин, ябълков оцет, добавят се кълновете и маслините и се разбърква.
   Приятен  апетит !












Няма коментари:

Публикуване на коментар