КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Паста от кълнове на зелена леща / Paste green lentil sprouts /


 
   Зелената леща е лесно усвоима и богата на протеини храна.Както в топлинно обработено, така и в сурово състояние можем да използваме този вид леща по време на пости или при спазване на диета.Кълновете и пониците от зелена леща се получават много лесно и са много вкусни, дори и за хората, които не практикуват хранене с кълнове.Готовите кълнове смелете в пасатора няколко пъти, добавете сок от лимон на вкус и при нужда около 50 мл. топла вода.По желание добавете чубрица, червен пипер или предпочитани от вас подправки.Сервирайте с добавка на зехтин и хималайска сол към салати или напълнете различни зеленчуци с готовата паста.
   Да ви е сладко !




Няма коментари:

Публикуване на коментар