КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 25 ноември 2014 г.

Мляко от кълнове на тритикале / Milk germ triticale /


   
    От  почти всички кълнове на житни растения можем да приготвим мляко.То е много подходящо за тежко болни, малки деца и стари хора.Лесно и бързо се приготвя, много лесно се усвоява от организма.Млякото има много приятен вкус с прибавка на подсладител.Кълновете от тритикале се приготвят по класическата технология за приготвяне на кълнове.От 1 ч.ч. смлени кълнове и 1 - 11/2 ч.ч вода поставени в блендера и разбити до хомогенност се получава чудесно растително мляко.Млякото е добре да се прецеди през няколко ката тензух или марля.Аз използвах 2 - 3 с.л. кленов сироп за подслаждане, но може да се използва и мед.По желание може да се добави и 1 ванилия.
       Приятен  апетит !

Кълнове  от   тритикале


Смлени  кълнове в  пасатор или машинка за мелене на месо




Няма коментари:

Публикуване на коментар