КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 25 ноември 2014 г.

Натурални хлебчета от кълнове на тритикале с кореноплодни зеленчуци / Natural bread sprout triticale with root vegetables /



   От  кълновете на различните житни растения с добавка на зеленчуци можем да приготвим натурални хлебчета.Тритикалето е хибрид между пшеница и ръж - съчетава полезните свойства на двете култури.Пригответе кълнове по класическата технология и ги смелете, без да добавяте вода в машинка за мелене на месо или пасатор.Смелете, ако е необходимо няколко пъти, докато получите гладко и хомогенно тесто.Добавете 1 малък, настърган на ситното ренде пащърнак , 1 малък, настърган на ситно ренде морков, 1 - 2 щипки хималайска сол и 1 стрък магданоз - ситно нарязан.Хубаво омесете сместа с ръце и оформете големи кюфтета - хлебчета.С тъпата страна на ножа направете отгоре прорези / кръстообразни / .Сервирайте със сезонна салата.
    Добър  апетит !














2 коментара:

  1. Бих ги опитала, и дори мисля, че ще ми харесат. Но сме свикнали да ядем толкова неполезни неща, че със сигурност у дома ще се намръщят. Браво Ели, ти си един страхотен пример как да се грижим за здравето си! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Вили,
    здравето е Божи дар, но когато го загубим осъзнаваме каква голяма ценност е то.Понякога са нужни години, за да го възстановим.Можеш да изпробваш рецептата като приготвиш само 1 - 2 хлебчета.Опитай , вкусни са, особено ако се използват подправки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване