КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 5 ноември 2014 г.

Салата от млечна царевица с кълнове от киноа / Salad of lactic maize sprouts quinoa /



     Киноата е една от известните суперхрани.Използвам я по - рядко тъй като е доста скъпа, кълнове от нея се получават много лесно.Важно е семената да са пресни.За съжаление обаче в голяма част от магазините за здравословни храни семената не са пресни и не можем да получим кълнове, а само добре омекнали семена.От 1 с.л. сухо семе се получават кълнове за 2- 3 салати.Аз закупих семената от магазин за продажба на здравословна храна, но явно не са пресни и не можах да получа кълнове.За тази салата използвах 400 грама измита с топла вода замразена млечна царевица, киноа - 1 с.л. накиснати във вода семена, 1 червена пиперка  / на лентички /, 7 - 8 черни, едри маслини, 4 с.л. зехтин и 1 щипка хималайска сол.
Разбъркайте всички продукти в купа и поднесете.
    Да ви е сладко !








2 коментара:

  1. Елена, и аз имам киноа и се чудех как да я употребя сурова. Моята не покълна, но като прочетох тук, че може да се консумира и омекнала, ще я накисна и ще я направя на салата като твоята.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жани,
      често ми се случва да закупувам от диетични магазини различни семена, които не покълват.Това е така , защото обикновено са стари / престояли повече от година /.Затова за да ги използвам просто ги накисвам , омекват и също могат да се консумират.
      Поздрави !

      Изтриване