КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 24 ноември 2014 г.

Картофена крем - супа с магданоз / Potato cream - soup with parsley /



      Крем - супи можем да приготвим от различни по вид зеленчуци.Тази е комбинация между сурови зеленчуци и варени картофи.Подходяща е за малки деца, болни със заболявания на стомаха и червата, диети или през постните периоди на годината.
Обелете, нарежете и сварете 1 кг. картофи.Пасирайте ги в блендера заедно с част от водата, в която са варени.Настържете на ситното ренде морков и пащърнак.Поставете ги в блендера при картофите заедно с 1 стрък зелен лук и 1 голяма / 2 малки / връзка магданоз.Добавете хималайска сол на вкус, зехтин и лимонов сок / или ябълков оцет / на вкус.Пасирайте отново всичко като при нужда може да добавите вода / от варенето на картофите /.Пащърнака и моркова не трябва да преобладават.Аз сложих повече пащърнак и по - малко морков.
    Добър  апетит !















4 коментара:

  1. Изглежда ми много-много апетитна тази порцийка,Ели...Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче,
      суровия пащърнак и магданоза придават чудесен аромат на тази крем - супа.
      Поздрави, чудесна нова седмица и на теб !

      Изтриване
  2. У дома не знам защо не възприемат крем супите. А така ми се иска да приготвя някой път такава супа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили,
      крем - супите са по лесно смилаеми.Подходящи са за детското хранене, за възрастни хора, имащи проблеми със зъбите, а аз много обичам магданоз.Реших да го използвам в големи количества в тази крем - супа.
      Поздрави и благодаря сърдечно за коментара !

      Изтриване