КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Още нещо за храненето с кълнове и сурова храна / Another thing about eating sprouts and raw food /

  Пиша тези редове по повод многобройните запитвания от различни хора относно храненето с кълнове и сурова храна.Много хора днес ми задават въпроса : Още ли се храниш със сурова храна и кълнове ? Суровата храна е естествената храна за човека, независимо от факта, че хората са привикнали към готвена храна.Много тежко болни, които съветвам да откажат готвените ястия се учудват на факта, когато им кажа :  " 100 % сурово и нищо готвено ".
Защо е така ? Отговор на този въпрос може да даде само човек, който е бил тежко болен, със силни и постоянни болки.Започвайки да консумира само сурова храна и кълнове болките намаляват, а в последствие напълно спират.Когато консумацията е съпроводена и с минимална употреба на сол резултата е сигурен.
Много хора употребяват готвена храна и не усещат никакви болки по тялото.Това е така по две причини : 1 . Органите им са здрави и нормално преработват по - тежко смилаемата готвена храна ;  2 . Не усещат нищо, защото болестния процес е напреднал и в един момент се стига до тежки последствия - тежки дегенерации, ракови заболявания, тежки операции.Има хора, които цял живот не са ходили на лекар и нямат никакви болки по тялото.Но умират от рак или минават на хемодиализа, без да подозират тежкото увреждане на бъбреците.
Когато консумираме сурова храна на болното място усещаме едно леко загряване и пулсация, спиране на болката.Обратно всеки прием на топлинно обработена храна увеличава болките в болните места по цялото тяло.
Много хора, които не са наясно с процеса на усвояване на готвена и сурова храна казват : " Не виждам нищо лошо при консумация на готвени храни ".Да това е така, когато организма е здрав, но на болното място в заболелия организъм готвената храна увеличава болката.Причина за това е различната енергия, която притежава готвената респективно суровата храна.Енергийният заряд, който притежава суровата храна е по - висок, поради това тя загрява и лекува болното място, без прием на никакви лекарства.
Много често хора, на които съм препоръчала по - прост и семпъл режим на хранене понякога консумират и старите, позабравени, сложни, топлинно обработени храни.Резултатът е следния :  чувство на дискомфорт, силно разтройство, повръщане и други подобни.Това е така, защото организма се пригажда лесно към естествената храна, която е присъща за него, а когато му подадем нещо неестествено той веднага реагира.
Същите реакции се получаваха и при мен, затова аз се старая да спазвам 100 % суров режим и само при проблеми със стомаха консумирам нещо леко задушено или на пара.Но най - добрият режим според мен е пълното суровоядство.
Важно е следното :  при промяна в начина на хранене се променят вкусовите рецептори, обикновено кълновете и зеленината отначало никак не са вкусни.Но идва момент, когато организма изпитва глад за кълнове или зеленина.Готвената храна изисква повече сол при приготвянето, а суровата - не.Това е причина веган и суровите ястия отначало да изглеждат безвкусни.Веднъж свикнал с натуралния вкус на продуктите организма веднага реагира при прием на по - тежко смилаема храна.
Много тежко раково болни казват : " Аз съм добре, защо трябва да минавам само на сурова храна ?" Раковият процес се развива много често без никакви болки.Това е причината раковите заболявания да се откриват в предпоследен или последен стадий.Същото се отнася и за много други, тежки заболявания.Ето защо изходът е консумацията на много сурова храна, колкото е възможно повече.Така болестният процес частично или напълно ще бъде предотвратен и ние ще живеем без лекарства и без болка. Какво по - хубаво от това !

2 коментара:

  1. Много интересна публикация, Елена,
    впечатли ме твърдението относно различната енергия, която притежават готвената и суровата храна...
    Чудесни са и другите ти нови сезонни предложения -
    поздрави за теб и хубави почивни дни.

    ОтговорИзтриване
  2. Това е самата истина, Дианка.Аз също обичам готвени ястия, но те ми причиняват болка на болното място.Не е така обаче, когато консумирам сурова храна, болката веднага спира.Много заболявания протичат без болка, така беше и при мен, докато "изведнъж " болестта сякаш експлоадира.Суровата храна не е минала топлинна обработка и предизвиква загряване и лечение без прием на лекарства.
    Поздрави и лека седмица!

    ОтговорИзтриване