КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 28 септември 2024 г.

Печени моркови, лук, тиква и гъби по руска рецепта

 


   Едно сезонно предложение от Троице - Владимировский собор на Елена Богданова с любимата ми тиква.Разбира се може да се използват и сладки картофи, защото те имат вкус на тиква и картофи.Както и различни видове гъби.Оригиналът е с тиква и гъби печурки.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

тиква цигулка

моркови

гъби печурки смес - 300 грама / кралска и обикновена /

кромид лук

чесън

сол на вкус

олио 

сок и кора от 1 лимон

сладък червен пипер, черен пипер, розмарин

За поднасяне : лист зелена салата, сусам, магданоз

   Морковите се нарязват на дебели пръчици, тиквата на едри кубчета, лукът на резени, гъбите се оставят цели. Чесънът се обелва и всяка скилидка се сплесква с гладката страна на ножа.

   В купичка се смесват лимоновия сок и кора, олиото и подправките.Всеки зеленчук се овалва в тази смес.

   В намазана с мазнина тава се редят на пластове : моркови, лук, тиква, гъби, чесън.

   Пече се без да се добавя вода на 180 градуса 20 минути.След това се разбърква с лопатка и се пече още 15 минути.

  Поръсва се със сусам при поднасяне.Може да се поднесе с ориз, с листо зелена салата.Може да се поръси с магданоз по желание.

    Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар