Едно сезонно предложение от Троице - Владимировский собор на Елена Богданова с любимата ми тиква.Разбира се може да се използват и сладки картофи, защото те имат вкус на тиква и картофи.Както и различни видове гъби.Оригиналът е с тиква и гъби печурки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
тиква цигулка
моркови
гъби печурки смес - 300 грама / кралска и обикновена /
кромид лук
чесън
сол на вкус
олио
сок и кора от 1 лимон
сладък червен пипер, черен пипер, розмарин
За поднасяне : лист зелена салата, сусам, магданоз
Морковите се нарязват на дебели пръчици, тиквата на едри кубчета, лукът на резени, гъбите се оставят цели. Чесънът се обелва и всяка скилидка се сплесква с гладката страна на ножа.
В купичка се смесват лимоновия сок и кора, олиото и подправките.Всеки зеленчук се овалва в тази смес.
В намазана с мазнина тава се редят на пластове : моркови, лук, тиква, гъби, чесън.
Пече се без да се добавя вода на 180 градуса 20 минути.След това се разбърква с лопатка и се пече още 15 минути.
Поръсва се със сусам при поднасяне.Може да се поднесе с ориз, с листо зелена салата.Може да се поръси с магданоз по желание.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар