Сьомговата пъстърва е по - голяма риба.Най - често с тегло около 1 кг. и повече. Приготвих я без сол и без подправки, защото има много тънки костици и трябва да се отделят при консумация.Гарнирах с варени броколи и залях с малко зехтин отгоре при поднасяне.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
сьомгова пъстърва около 1 кг.
зехтин
броколи - 1 глава
сок от 1 лимон
хартия за печене
Почистете и измийте рибата. Поставете я в голяма тава с хартия за печене, намазана с мазнина. Печете на 180- 200 градуса до готовност на месото.
Отделете розичките от броколито, измийте ги и почистете.Варете на пара или във вода до промяна на цвета и веднага извадете.
Сервирайте рибата в плато, гарнирайте с броколито и полейте с малко зехтин и лимонов сок.Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар