НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
400 грама гъби шийтаке
5 - 6 големи листа манголд без дръжките
1 1/2 ч.ч. вода
зехтин или олио
сол на вкус
Извадете гъбите от опаковките и ги почистете с кухненска салфетка. Леко измийте за секунди под течаща вода и ги нарежете на ивички.В тиган със загрята мазнина пуснете гъбите и разбърквайте 1 - 2 минути. Добавете топлата вода, солта и варете под капак на умерен огън.Водата трябва да намалее, но да остане малко за сос.
Измийте манголда и го нарежете на дебели ивички.Добавете го към ястието и разбърквайте 2 - 3 минути.Извадете от огъня , леко охладете и сервирайте.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар