КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 19 септември 2024 г.

Супа от жълт грах с облепихово масло, кимион и червен лук / Yellow pea soup with sea buckthorn oil, cumin and red onion /

 


   Направих тази супа лесно и бързо една вечер след работа. Използвах предварително накиснат във вода жълт грах закупен от руските магазини " Берьозка ". Поднесох с филийки бородински хляб.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

300 грама сух жълт грах

2 литра студена вода

1 глава кромид лук

сок от 2 малки лимона

кора от 2 малки лимона

1 с.л. смлян кимион

облепихово масло

сол на вкус

За гарниране : малка глава червен лук 

       Измийте хубаво под течаща вода граха и го залейте с вода докато го покрие за 12 часа.След изтичане на времето отцедете водата, отново измийте и сложете в тенджера.Добавете 2 литра студена вода и варете на умерен огън.Периодично обирайте пяната докато бульона се избистри.Добавете ситно нарязания лук  и солта и  варете до готовност. Накрая след като отстраните от огъня добавете лимоновия сок, лимоновата кора, кимиона и облепиховото масло.Серверайте като добавите във всяка порция тънко нарязани филийки червен лук.

                Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар