След дъждовете тази година градината ни е пълна с прекрасно глухарче.И макар, че по - рядко се виждат цветове корените и листата са чудесни за салати. Гъбите шийтаке също са в сезона си и могат да се намерят пресни.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
200 грама гъби шийтаке
листа от глухарче
сол
зехтин
сок от лимон или ябълкав оцет
хартия за печене
Измийте и нарежете листата от глухарчето. Гъбите почистете с кухненска салфетка и поставете в тава с предварително намазана с мазнина хартия за печене. Печете 20 - 25 минути на 180 градуса и оставете да изстинат. Нарежете гъбите на ивички.
Смесете всички продукти за салатата и разбъркайте.Сервирайте в плато и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар