КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 6 януари 2017 г.

Сурова пикантна тарта от кълнове на нахут / Tartrate raw spicy sprout chickpeas /




   Препоръчвам през зимния сезон употребата на сушени люти чушлета.Правя много малко мариновани, а повече сушени и то червени.Сушените люти чушлета загряват организма, полезни са при простуди и заболявания на стомаха - язви и гастрити, полезни са също и за сърцето.Започнете да ги употребявате в малки количества.Не бива да се започва с голямо количество преди организма да се настрои и свикне.Употребявам лютите чушлета през зимата редовно и правя леко пикантни тарти от кълнове или студени сурови пикантни супи.Такава е и тази тарта, която съдържа както сушени люти чушлета така и други сушени зеленчуци.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
200 - 300 грама суров нахут за покълване
2 - 3 с.л. сушени зеленчуци
зехтин
сок от 1 лимон
хималайска сол на вкус
1/2 ситно нарязано малко люто чушле / или парче люта чушка /
подправки по избор - използвах сушени листа от моркови и риган
Направете кълнове от нахута.Накиснете за 12 часа зърната във вода, отцедете водата и промивайте през цедка 2 пъти дневно.Ще получите за два дни хубави кълнове.Смелете кълновете в машинка за мелене на месо и овкусете сместа с останалите продукти и подправки.Разбъркайте хубаво, направете тарта като поставите сместа в опаковка за еднократна употреба.Обърнете и сервирайте тартата в чиния.
   Готовите тарти се сервират с прясна салата.Да ви е сладко !









Няма коментари:

Публикуване на коментар