КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 21 юли 2015 г.

Печени тиквички на грил - тиган / Grilled zucchini on grill - pan /



   Лятото е сезон, в който всички приготвяме ястия на скара или грил - тиган.Времето, макар и много горещо е подходящо за излети и приготвяне на различни ястия на барбекю.И макар, че ястията приготвени на скара не се считат за много здравословни, поради това, че при печенето мазнината прегаря считам, че когато се използва грил - тиган и печем по - кратко време ястието става вкусно и здравословно.
Ето едно предложение за печени тиквички на грил - тиган, които направих на салата.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :  млади тиквички, измити и почистени, без да се белят, нарязани на тънки ленти по дължина ; растителна мазнина, копър, ябълков оцет, чесън, хималайска сол - за овкусяване ; по желание може да се овкусят със соев сос, в този случай не се използва сол.
   Тиквичките се поставят върху загрят намазнен с мазнина тиган, без да се посоляват или мариноват предварително.Изпичат се от двете страни.След като са готови се нарязват и овкусяват.Сервират се като гарнитура или готова салата.
             Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар