Кълновете от елда се приготвят за кратко време и от тях можем да приготвим различни сурови ястия.Тази тарта е изключително лесна, гарнирах с босилек и салата от последните домати.Получих цветна и красива трапеза.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
150 - 200 гр. сурова зелена елда
1 - 2 склидки чесън
зехтин
щипка сол по желание
За салатата :
червени и жълти чери домати
пресен босилек - няколко стръка
червени пиперки - 2 - 3 броя
пресен спанак - 1 - 2 шепи
маслини каламата
Дресинг за салатата :
зехтин, сок от лимон, сол по желание
Най - напред направете кълновете от елда като залеете суровата елда с вода за 1 час.Отлейте водата, измийте наново елдата и оставете на стайна температура да покълне.Това става обикновено за 24 часа.Ако температурата в стаята е по - ниска времето може да се увеличи , кълнове ще се появат след 36 часа.
Смелете кълновете в пасатор заедно с чесъна.Добавете струйка зехтин към сместа и насипете в еднократна опаковка.Притиснете плътно с лъжица и обърнете тартата в чиния.
Поднесете със салата от сезонни зеленчуци - използвах пресен спанак, босилек, домати и червени пиперки на ивички.Крушовидните чери домати добавиха цвят и колорит на цялата трапеза.
Да ви е сладко !
Много интересно предложение, Ели! Ястията ти са винаги толкова вкусни, а информацията в публикациите ти полезна. Поздрави!
ОтговорИзтриванеНаправо се чудя и на познанията, и на ентусиазма ти!
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриваненямам много време за блога.Моят ден е ангажиран изцяло и едва успявам.Но няма как трябва да се справяме някак.А блогът трябва да съдържа интересна информация, защото има все пак хора, които го следят.
Поздрави !