КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 23 февруари 2025 г.

Качамак със сушен розмарин и сушена мащерка / Kachamak with dried rosemary and dried thyme /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. царевичен грис

21/2 ч.ч. студена вода

1 с.л. с връх сушена мащерка

1 с.л. сушен розмарин

струйка зехтин

сол на вкус

   Смес от смлени семена за гарниране на качамака


За гарниране : паста от червени пиперки, маслини, салата от спанак с репички, зехтин и орехов оцет

    В тенджера с дебело дъно се поставят всички продукти - зехтин, вода, подправки, сол, царевичен грис.На умерен огън с постоянно бъркане качамака се вари до сгъстяване.Насипва се в купички и се охлажда

     Качамакът се сервира гарниран със салатата от спанак и репички, паста от пиперки и маслини.

    Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар