КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 23 февруари 2025 г.

Супа от червена леща с гъби печурки, кориандър, куркума и сушени зеленчуци / Red lentil soup with mushrooms, coriander, turmeric and dried vegetables /




НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

300 грама червена леща

250 грама пресни печурки

1 глава кромид лук

1 морков

1 зелена пиперка долма

3 с.л. сушени зеленчуци

1 с.л. зърна кориандър

1 ч.л. с връх куркума

1 с.л. с връх сушена чубрица

струйка зехтин

        Измийте хубаво лещата в гевгир под течаща студена вода.Сложете я в тенджера с дебело дъно и добавете 21/2 литра вода.Нарежете на ситни кубчета моркова, лека и пирерката. Гъбите нарежете заедно с пънчетата на филийки.Когато лещата заври намалете огъня и периодично обирайте пяната докато течността се избистри.Добавете пресните и сушени зеленчуци , гъбите и подправките.Варете лещата до готовност.Накрая добавете зехтина.

     Сервирайте лещата топла или студена.Не добавих сол.Лещата придобива вкус от всички зеленчуци, подправки и гъби.

                       Да Ви е сладко !











Няма коментари:

Публикуване на коментар