НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
300 грама червена леща
250 грама пресни печурки
1 глава кромид лук
1 морков
1 зелена пиперка долма
3 с.л. сушени зеленчуци
1 с.л. зърна кориандър
1 ч.л. с връх куркума
1 с.л. с връх сушена чубрица
струйка зехтин
Измийте хубаво лещата в гевгир под течаща студена вода.Сложете я в тенджера с дебело дъно и добавете 21/2 литра вода.Нарежете на ситни кубчета моркова, лека и пирерката. Гъбите нарежете заедно с пънчетата на филийки.Когато лещата заври намалете огъня и периодично обирайте пяната докато течността се избистри.Добавете пресните и сушени зеленчуци , гъбите и подправките.Варете лещата до готовност.Накрая добавете зехтина.
Сервирайте лещата топла или студена.Не добавих сол.Лещата придобива вкус от всички зеленчуци, подправки и гъби.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар