КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 4 май 2015 г.

Сурови сладки асорти с шипково брашно и пчелен прашец / Raw sweet assorted rose hip powder and pollen /



    Сигурно вече сте забелязали, че рядко в този блог предлагам сладкиши.Обикновено обичам да консумирам плодовете като моно диета, рядко правя сладки или сурови торти и то само когато се налага.В много от кулинарните блогове можем да видим сурови торти с различни продукти - едни по - скъпи , а други - по - евтини.Това е и причината аз да не показвам толкова често торти, а истината е, че те са малко по - трудно смилаеми - съдържат разнообразни ядки, авокадо, плодове или други продукти, които в комбинация са неподходящи за тежко болни.
   Днешното ми предложение е за сурови дребни сладки, които приготвих за почерпка на хора, които се хранят с топлинно обработена храна.Направете ги и ще видите, че ще ви харесат и дори няма да си помислите, че са напълно сурови.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  СА : натурални фурми - 500 гр. / смлени в машинка за мелене на месо /, 2 ч.л. пчелен прашец , разтворен в малко вода, 4 - 5 с.л. смляно в кафемелачка ленено семе, 4 - 5 с.л. смлян в кафемелачка сусам, шипково брашно - 7 - 8 с.л. , орехи, смлени - 1 - 11/2 ч.ч. ; кокосови стърготини за овалване на топчетата ; за ароматизиране на суровото тесто - по избор - ванилия, канела, лимонова кора, портокалова кора или друго според предпочитанията ;
Всички продукти за сладките се смесват и хубаво разбъркват в голяма купа.Трябва да получим смес, подобна на тесто.При нужда може да се добави още от брашната - от сусам, лен или шипки.С намокрени във вода ръце правим топчета, които овалваме в кокосови стърготини.
Поставяме сладките в хладилник за една нощ, за да могат да стегнат . Поднасяме ги направо с подноса или ги нанизваме на дървени шишчета по 2 - 3 топчета на шишче.
                  Да ви е сладко !














2 коментара:

  1. Eли, тези брашна явно позволяват да не се обработват топлинно. Дръпвам си едничко за проба!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    сесамът и лененото семе могат да се консумират сурови, когато се смелят се получава брашно, което може да се вложи при правенето на сурови сладкиши.Шипковото брашно го купувам готово, но могат да се смелят и сушени шипки, а после да се пресее по - финото брашно.Така се уплътнява сместа и лесно се работи с нея.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване