Жълтият грах е много вкусно растение - кълнове или топлинно обработен.По - скоро има вкус не на грах, а на леща.Може да се намери и закупи в индийските магазини.От този грах приготвих пюре, което може да се използва за гарнитури, дори за основно ястие при проблеми със стомаха или червата.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
300 - 400 грама жълт грах
щипка хималайска сол
зехтин
червен лук и чери домати / за украса /
Грахът се накисва за 12 часа във вода, вари се в тенджера под налягане 30 - 40 минути.Пасира се в блендера с част от водата, в която е варен до фино, гъсто пюре.
Пюрето се овкусява със сол и зехтин и се украсява с лентички червен лук и половинки чери домати.
Приятен апетит !
Ммм, не съм пробвала такъв грах. Ако намеря сигурно ще го сготвя като леща, щом казваш че вкуса се доближава. Пюрето е разкошно, обичам пюрета от зърнени храни. Прекрасен февруари, Ели!
ОтговорИзтриванеЕли, много хубаво пюре си направила и украсила! И аз не съм нито виждала, нито опитвала такъв грах, но предизвика любопитството ми ;). Весела седмица!
ОтговорИзтриванеИ аз никога не съм опитвала, но изглежда страхотно! Какъв слъчнев цвят само има този грах, очите ми остнаха. :) Поздрави, Ели!
ОтговорИзтриванеХа, не знаех, че има жълт грах:)
ОтговорИзтриванеЕли, извинявай за глупавия въпрос, но дали варивата, приготвени на пюре дразнят по-малко стомаха? В случая пюрето от грах, по-добре ли е от яхния с грах?
Момичета,
ОтговорИзтриванежълт грах и други интересни бобови растения се продават в индийските магазини.Този грах приготвен като пюре не дразни стомаха.И аз имам от години стомашни проблеми, но почти всички пюрета от бобови дразнят по - малко стомаха в сравнение с целите зърна.
Поздрави !
Ели, добре че си ти ,че да разбера за жълтия грах :)!
ОтговорИзтриванеПълна с изненади както винаги!
Поздрави от мен!
Пюре... звучи добре, ама сега оставя да видя къде живее този жълт грах, че не съм го срещала в нашия квартал;)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд, Ели!
Мъхче,
ОтговорИзтриванетози грах се продава в индийските магазини.В тези магазини има цяла плеада от различни по вид бобови храни.Но е много вкусен, наистина.
Поздрави !