Тази рецепта за сусамени " сиренца " е много лесна за изпълнение.Прочетох я в книгата на Владимир Мутаров " Стани столетник ".Рецептата е малко променена по отношение на подправките - не добавих шафран, нямах в наличност.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
сусамово семе / небелено / - 200 грама
сок от 1 - 2 лимона
1 ч.л. куркума
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. хималайска сол / може и без нея /
черен пипер / по желание / или други желани подправки
Сусамовото семе се смила до фин прах с кафемелачка или Нутрибулет.Към получената фино смляна маса се добавят подправките, солта и лимоновият сок.Аз добавих сок от 2 лимона и сместа стана чудесна за оформяне на топчета.Украсих сусамените сиренца с белен слънчоглед.
Приятен апетит !
Изглежда много вкусно! Грабвам си едничко :) Усмихната седмица, Лени!
ОтговорИзтриванеама много симпатични и вкусни са Ели!!
ОтговорИзтриванеЕли, отново е вкусно при теб! Чудесно предложение! Обикновено хапвам сусамовото семе под формата на тахан. Трябва да опитам и да смеля с машинка! Сърдечени поздрави!
ОтговорИзтриванеМного интересни сиренца, Ели! Представям си едно топченце колко много заряд носи. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМомичета,
ОтговорИзтриванесусам трябва да се употребява редовно и то небелен.Много е полезен за костите и не само.Но за да се усвои пълноценно, за да има по - голям ефект трябва да се смила тогава, когато ще го употребим.И тези топчета са едно приложение на смленият сусам.
Поздрави !
Ежковци:)
ОтговорИзтриванеИ аз зная за полезните свойства на сусама, ама като не ми идва наум да го купувам и хапвам, пустите му навици:(
Добре, че тахан включвам от време на време в менюто, основно моето, другите у дома не са му фенове.
Веси,
Изтриванесусамът преди години не беше включван често в менюто.Напоследък се заговори за полезните му свойства - съдържа много калций и е полезен за костите.
Поздрави !
Много сладки Ежчета с любимия ми сусам.....Прекрасно!
ОтговорИзтриванеМиленка,
Изтриванепредставих още един от начините за употреба на любимият сусам.
Поздрави !