КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 19 октомври 2017 г.

Пюре от грах и авокадо / Pears of peas and avocados /




    Пресният суров грах е много вкусен когато е млечен.Вареният грах от консерва също може да бъде използван за пюрета.А водата от неговото варене е чудесна за приготвяне на веган - майонези, веган сладкиши и соленки.Много вкусен грах се получава когато се обработи непоследствено след брането независимо дали ще се консервира в бурканчета или ще се подготви за замразяване във фризер.Обикновено грахът се засява през месец февруари и е готов за бране когато шушулките започнат леко да пожълтяват.Веднага след брането грахът трябва да се почисти от шушулките, защото иначе се спарва.След почистването може да се замрази суров или да се бланшира.Различните сортове грах имат по - лесно или по - трудно отделящи се шушулки.А и на вкус са леко различни.
     Грахът / суров или варен / е чудесна основа за пюрета, салати, гарнитури.А авокадото идеално допълва и обогатява вкуса.

НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ :

1 авокадо
1 малка консерва грах / 265 гр. отцедено тегло /
сок от 1/2 лимон
1 - 2 склидки чесън / по желание /

     Отворете консервата грах и изсипете цялото съдържание в пасатор или блендер.Добавете почистеното и нарязано авокадо , чесъна и лимоновия сок.Пасирайте хубаво и пюрето е готово.В случай,че използвате суров грах можете като течност за пасиране да добавите вода или зеленчуков сок по избор.
       Приятен  апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар