КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 13 ноември 2018 г.

Две идеи за сурово песто с червено цвекло и соев сос Кикоман / Two ideas for raw pesto with red beets and Kikoman soy sauce /


Песто с червено цвекло, сушени домати, стафиди , белен слънчоглед и соев сос Кикоман

Песто с червено цвекло, орехи, чесън, магданоз и соев сос Кикоман



Соев сос Кикоман с намалено съдържание на сол

       Соевият сос има многостранно приложение в кулинарията.Реших да опитам соевия сос на Кикоман с намалено съдържание на сол в дресинги, песто, мариноване на зеленчуци.Соевият сос е прекрасна добавка за мариноване на зеленчуци изпечени на скара, но също така може да се използва при приготвяне на зимнина, маринати за сушени и пресни зеленчуци.Има сладникъв вкус, мек аромат и добре се съчетава със зехтин и балсамов оцет.За по осезаема сладникава нотка можем към него да добавим мед, кленов сироп или агаве.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 глава червено цвекло средна големина
1 ч.ч. белен слънчоглед
100 гр. сушени домати
100 гр. стафиди
2 с.л. с връх хранителна мая
2 с.л. соев сос КИКОМАН / с намалано съдържание на сол /
2 с.л. балсамов оцет
3 - 4 с.л. зехтин


    Обелете цвеклото и го нарежете на малки парченца, смелете в пасатор.Залейте с вода докато ги покрие сушените домати и стафидите.Смелете също в блендер заедно с водата след като омекнат / за 5 - 6 часа са готови /.Смелете сухите белени слънчогледови семки в пасатор.
   В голяма купа смесете всички продукти за пестото и хубаво разбъркайте.Поднесете веднага след приготвянето.Пестото може да се съхрани при нужда в хладилник.
               Приятен апетит !















НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 глава червено цвекло средна големина
1 ч.ч. орехи
1/2 връзка магданоз или босилек
6 - 7 склидки чесън
2 с.л. с връх хранителна мая
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. соев сос КИКОМАН
2 с.л. с връх мед , кленов сироп или агаве
3 с.л. зехтин

   Обелете цвеклото, нарежете го на ситни парченца.Смелете в пасатор докато получите хубаво смляна смес, в която има все пак много ситни парченца.Смелете сухите орехи и чесън и добавете към сместа.Нарежете много ситно или смелете също магданоза / босилека /.
    В голяма купа смесете всички продукти за пестото и хубаво разбъркайте.Поднесете веднага след приготвянето или съхранете в хладилник в кутия с капак.
          Приятен апетит !














2 коментара:

  1. Ох, само аз ли не съм опитала този соев сос.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      и аз за първи път реших точно този соев сос да опитам.Чудесно песто с червено цвекло се получи.
      Поздрави и успешна нова седмица !

      Изтриване