СУРОВА ТОРТА С ДЮЛЯ, ЛЕШНИЦИ И ЦВЯТ ОТ ХРИЗАНТЕМА |
СУРОВ ПЛОДОВ КРЕМ С ДЮЛЯ И СУШЕНИ ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ |
САЛАТА ОТ КОРЕНОПЛОДНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ДЮЛЯ, СУШЕНИ ДОМАТИ И ЧЕСЪН
|
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голям морков
парче корен целина
1 пащърнак
1/2 дюля без семки
сушени мариновани домати - 10 - 12 броя
6 - 7 склидки чесън
2 - 3 стръка целина
зехтин, масло от гроздови семки или друго по избор
хималайска сол на вкус
10 - 12 маслини
Измийте и почистете кореноплодните зеленчуци, настържете ги на едро ренде.Измийте дюлята и също настържете на едро ренде без да я белите.Добавете към тях мариновани сушени домати, чесън и ситно нарязаните стръкове сурова целина.Добавете зехтин, сол маслини и хубаво разбъркайте.
Приятен апетит !
СУРОВ ПЛОДОВ КРЕМ С ДЮЛЯ И СУШЕНИ ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
/ за 5 - 6 порции /
1 голямо манго
4 - 5 мандарини
3 - 4 круши
5 - 6 броя киви
1 малка дюля
100 мл. вода
100 грама червени сушени боровинки
мед, кленов сироп или агаве на вкус / по желание за допълнителна сладост /
мед, кленов сироп или агаве на вкус / по желание за допълнителна сладост /
цвят от роза и хризантема / венчелистчета / - 2 - 3 шепи
Измийте плодовете, почистете ги и ги нарежете на едри парчета.Смелете ги в блендер заедно с водата.Добавете към плодовата смес сушените боровинки и цветът от рози и хризантеми . Опитайте и ако ви харесва повече сладост добавете мед, кленов сироп или агаве.Оставете част от цвета за украса отгоре.Разбъркайте крема и го насипете в стъклени чаши или купички.Декорирайте отгоре с пресен цвят от рози и хризантеми, които са ядливи.
Приятен апетит !
СУРОВА ТОРТА С ДЮЛЯ, ЛЕШНИЦИ И ЦВЯТ ОТ ХРИЗАНТЕМА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
За блата :
1 кутия натурални фурми с костилка - 500 грама
1 ч.ч. сурови лешници / орехи , бадеми /
1 дюля
2 - 3 с.л. какаово масло
За крема :
2 круши
100 грама кокосови стърготини
100 мл. кокосово масло
цвят от хризантема - 2 шепи
50 мл. вода
Пригответе най - напред блата за тортата - почистете фурмите от костилките и ги смелете в машинка за мелене на месо или пасатор.Смелете също така бадемите .Настържете почистената и измита дюля на едро ренде без да я белите.На водна баня стопете какаовото масло.Всички продукти за блата разбъркайте хубаво и във форма за торта / 24 см . диаметър / застлана със стреч фолио оформете блат.Завийте с фолиото и оставете така да престои в хладилник поне 6 часа.
Пригответе крема като оставите кокосовото масло на стайна температура.Стопява се и става течно при температура 24 - 25 градуса.Смелете крушите в блендер заедно с водата, добавете кокосовите стърготини, кокосовото масло и венчелистчетата от хризантеми.Разбъркайте и нанесете крема върху блата във формата за торта.Завийте с фолиото и оставете тортата да престои в хладилник поне 24 часа.
Преди поднасяне просто украсете с пресен цвят от хризантеми / венчелистчета /.
Тортата се разрязва внимателно на парчета и се сервира също много внимателно.Блатът се разрязва лесно, но кремът трябва хубаво да стегне.Разрязването става с охладен нож.
Тортата се разрязва внимателно на парчета и се сервира също много внимателно.Блатът се разрязва лесно, но кремът трябва хубаво да стегне.Разрязването става с охладен нож.
Приятен апетит приятели !
Неизчерпаем източник на интересни и необичайни идеи,
ОтговорИзтриванеотново страхотни предложения, Елена
Благодаря ти, а днес,
честит и благословен празник на
Въведение Богородично.
Прегръдка за теб с благопожелания!
Дианка,
Изтриванечестит и благословен празник и на теб.За съжаление времето е доста студено и дъждовно.Все още не съм минала днес през храма, но дано успея по време на вечернята.Честито на всички и нека Бог закриля семействата по цял свят.
Това са малка част от идеите ми с цвят от хризантема и сурова дюля.Дано се харесат на всички постещи.Лек и спасителен, благословен пост !
Поздрави !
Всичките идеи са прекрасни и интересни за мен, но тортата ме грабна на момента. Поздрави, Ели! Честит празник! Бъдете здрави и благословени!
ОтговорИзтриванеЧестит празник на патерица и на теб Кате ! Божията благодат да Ви закриля и пази !
ИзтриванеЦветът от хризантема е чудесен за украси на торти, кремове и десерти.Този цвят е ядлив и може с успех да се използва в сладкарството.А в нашата градина има много хризантеми, прекрасни за тази цел.
Поздрави !