КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 26 ноември 2018 г.

Сурово овесено руло с коприва, лешници и кисели краставички / Raw oat roll with nettles , hazelnuts and pickles /







   Това овесено руло е сурово, приготвя се лесно и бързо и е много вкусно.В случай,че беления овес не покълва само го накисвам в студена вода за да набъбнат зърната.От смляната овесена кайма с различни видове ядки или семена можем да приготвим кюфтета, рула, пици и хлебчета.Използвах последната за сезона набрана прясна коприва, с нея рулото стана още по - вкусно и красиво.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

500 гр. белен овес
1 ч.ч. лешници
2 - 3 шепи прясна коприва
1 с.л. с връх конопен протеин
сол - морска или хималайска / на вкус /
зехтин или растително масло по избор - 1/2 ч.ч.

ПЛЪНКА :

1/2 червена пиперка
5 - 6 кисели краставички
50 гр. зелени маслини с чушка

ЗА  ПОРЪСКА  ОТГОРЕ :

1 малка главичка чесън, 5 с.л. с връх лешници, 2 с.л. хранителна мая, сол на вкус

     Залейте беления овес с вода за 6 часа докато го покрие.Отлейте водата след изтичане на времето и изчакайте 12 часа докато покълне.В случай,че зърната не покълват смелете в пасатор или машинка за мелене на месо.Смелете също копривата и лешниците в пасатор.Поставете всички продукти в купа като добавите конопения протеин, зехтина и солта. Разбъркайте хубаво сместа докато се овкуси и размеси добре.Направете блат с правоъгълна форма върху стреч фолио.Върху него подредете в средата киселите краставички , а отстрани лентички червена пиперка и маслини.С помощта на стреч фолиото оформете хубаво овесено руло, което трябва да престои в хладилник поне 12 часа - хубаво да стегне.
    Извадете рулото, поръсете отгоре със смлян чесън, лешници и хранителна мая и много внимателно нарежете парчета с нож.Сервирайте към сезонна салата.
    За поднасяне на рулото използвах канапе от зелени салатки, спанак, лук и репички.Вие можете да използвате различни зеленчуци по избор за поднасяне и да направите украса според вашите предпочитания.
            Приятен  апетит !




























Няма коментари:

Публикуване на коментар