Една идея за мариноване на сушени домати и червен лук със соев сос Кикоман представям днес.Най - често използвам този сос като добавка към дресинги, мариновам пресни зеленчуци преди печене на скара с малко зехтин.В тази рецепта използвах соев сос Кикоман с намалено съдържание на сол като добавка при мариноване на сушени домати и пресен червен лук.Тези зеленчуци са прекрасна добавка към дресинги, салати, гарнитури, печени зеленчуци.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА СУШЕНИТЕ ДОМАТИ :
сушени домати
маслини
чесън
6 - 7 с.л. соев сос
зехтин или масло от гроздови семки / или друго по избор /
В подходящ стъклен съд с капак или буркан подреждаме последоветелно сушени домати, нарязан на ивички чесън и маслини / със или без костилка /.Подреждаме плътно така като периодично добавяме по 1 с.л. соев сос Кикоман.Накрая завършваме с чесън и заливаме всичко това със избрана от нас растителна мазнина - зехтин, масло от гроздови семки, царевично или соево масло или друго по избор.В случая съм използвала масло от гроздови семки.Затваряме с капачката и съхраняваме на хладно, не в хладилник.
МАРИНОВАН ЧЕРВЕН ЛУК
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
червен лук
соев сос Кикоман - 2 - 3 с.л.
масло от гроздови семки или зехтин
орехи
2 с.л. мед
Обелете и нарежете червения лук на тънки шайби, нарежете на едро орехите.В стъклен съд с капак или буркан започнете последователно да нареждате шайби лук, орехи.Заливайте периодично със соев сос и мед.Накрая завършете с орехи и залейте с избраната от Вас растителна мазнина.Затворете съда с капак и съхранете на студено.Този лук е чудесна добавка към сезонната Ви салата.
Приятен апетит !
Пак нещо оригинално предлагаш, Ели!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванеизползвам соевия сос в маринати, но тук предложих мариноване на сушени домати и червен лук.Соевият сос добре се съчетава със зеленчуците и те стават много вкусни по този начин.Сушените домати също.
Поздрави !