НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 броя авокадо
орехи
зехтин
сок от 1 лимон
ЗА СОСА :
3 - 4 розови домата
1 голям морков
1 тиквичка
чесън - 4 - 6 склидки
магданоз - 1/2 връзка
хималайска сол / на вкус /
зехтин - 5 - 6 с.л.
Най - напред пригответе соса от измитите и нарязани зеленчуци.Сложете в блендер или пасатор доматите, тиквичката и моркова и пасирайте до хомогенност.Добавете сол и зехтин, магданоз и чесън на вкус.Разбъркайте отново с лъжица.
Обелете авокадото и го поставете както е цяло в сока от лимона.Срежете на две по дължина и извадете костилката.Отново потопете в сока от лимона.Всяка половинка авокадо нарежете напречно на тънки филийки.По същия начин постъпете и с другото авокадо.
В чиния или плато поставете част от соса, а върху него половинки авокадо.Отгоре поръсете с едро нарязани орехи и сервирайте.
Приятен апетит !
Изглежда вкусно.
ОтговорИзтриванеИ много лесно за приготвяне Веси.Просто една лесна и вкусна идея по време на Коледния пост.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни !