НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
250 гр. суров нахут / 750 гр. сварен нахут от консерва /
7 - 8 печени едри червени пиперки капии
2 - 3 стръка зелен лук
сок от 1 лимон
сол на вкус
струйка зехтин
Накисваме в топла вода нахута от предната вечер с 1/2 с.л сол.На следващия ден го варим с нова вода 1 - 2 литра до готовност.Отцеждаме го от сока, използваме цедка.Запазете сока, с него може да приготвите веган майонеза, сладкиши или кексове.
Изпечете пиперките от всички страни, покрийте с капак съда за да се задушат.След като изстинат добре ги обелете, почистете от семето и нарежете на ивички.
Ето това много би ми харесало!
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванетази салата наистина е много вкусна и много лесна за приготвяне особено ако се използва предварително сварен нахут или консерва нахут.Чудесно предложение е за лятото.
Поздрави !