КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 9 юни 2019 г.

Салата от нахут , печени червени пиперки и зелен лук / Chicken salad, roasted red peppers and green onions /





НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

250 гр. суров нахут / 750 гр. сварен  нахут от консерва /
7 - 8  печени едри червени пиперки капии
2  - 3 стръка зелен лук
сок от 1 лимон
сол на вкус
струйка зехтин

      Накисваме в топла вода нахута от предната вечер с 1/2 с.л сол.На следващия ден го варим с нова вода 1 - 2 литра до готовност.Отцеждаме го от сока, използваме цедка.Запазете сока, с него може да приготвите веган майонеза, сладкиши или кексове.
    Изпечете пиперките от всички страни, покрийте с капак съда за да се задушат.След като изстинат добре ги обелете, почистете от семето и нарежете на ивички.
    Поставете зърната нахут в купа и към тях добавете ситно нарязан зелен лук и пиперките.Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин и добре разбъркайте.Поднесете салатата веднага след приготвянето . Да ви е сладко !








2 коментара:

  1. Ето това много би ми харесало!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    тази салата наистина е много вкусна и много лесна за приготвяне особено ако се използва предварително сварен нахут или консерва нахут.Чудесно предложение е за лятото.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване