Тази много вкусна и полезна паста от зеленина и суров слънчоглед направих през почивните дни.Копривата вече може макар и рядко да се намери в по - закътани места по поляните.Тя особено в ранна пролет е много полезна и би трябвало да се употребява често в менюто.
Суровият слънчоглед може да се използва както белен, така и под форма на кълнове.Смлян на паста е много вкусен.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
200 гр. белен слънчоглед
1 торбичка / 500 гр./ прясна коприва
100 гр. прясна левурда
щипка хималайска сол
сок от 1 лимон
зехтин
вода при необходимост
Накиснете беленият слънчоглед във вода за 6 часа.Отцедете след това водата и смелете в пасатор докато получите гъста паста.Почистете и измийте копривата и левурдата.Нарежете зеленината, добавете лимоновия сок и смелете в пасатор или блендер.При необходимост за да получите фино смляна зеленина добавете и малко вода.Смесете пастата от слънчоглед със зеленината, добавете зехтин и щипка хималайска сол и разбъркайте.
Приятен апетит !
Трите продукта са ми любими, така че сигурно и тази паста би ми се харесала.
ОтговорИзтриване