КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 21 декември 2020 г.

Булгур с праз лук, кромид лук, маслини и моркови по рецепта на приятелка / Bulgur with leeks, onions, olives and carrots according to a friend's recipe /

 



    В навечерието на Рождество Христово и Бъдни вечер предлагам една рецепта на приятелка с турски едър булгур, маслини, моркови, праз лук и кромид лук.Ястието се пече във фурната и много лесно се приготвя, става вкусно и красиво.Нели, благодарности за рецептата ! Вече и друга приятелка я приготви и остана много доволна.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 кафени чашки турски едър булгур

1 морков

2 глави кромид лук

1 голям стрък праз лук

10 - 15 броя маслини 

растителна мазнина по избор

сол на вкус

черен пипер

джоджен

10 кафени чашки гореща вода


    Най - напред почистете и измийте всички зеленчуци.Нарежете моркова на тънки кръгчета, а кромид лука и праз лука - на ситно.Включете фурната да загрява на 180 - 200 градуса.Измийте булгура със студена вода и го поставете в тавичка, в която ще печете ястието.Добавете зеленчуците и хубаво разбъркайте.Преди да поставите тавата във фурната добавете сол на вкус, струйка мазнина, джоджен и много малко черен пипер.Залейте с гореща вода и сложете във фурната да се пече.След като ястието заври тук - там набодете по някоя маслина .

    Печете до пълно разпукване на зърната на булгура и поемане на всичката вода.Ястието трябва да остане на мазнина.

   Поднесете топло или студено.Приятен апетит !


















2 коментара:

  1. Честито Рождество, мила Елена! Бог да те дари със здраве и късмет! Прегръдка от мен! Ястието изглежда вкусно, бих го приготвила по-нататък.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      Честити, мирни и благословени празнични дни и за теб и твоето семейство !
      Ястието е лесно за приготвяне, но много вкусно.Няма да останеш разочарована.
      Поздрави и дано тази година е по - добра от предходната !

      Изтриване