Арменският хляб лаваш представлява много тънко разточени и запечени тестени листи без никакви консерванти и набухватели.Този хляб можете да приготвите и сами у дома стига да имате време и необходимите условия за това.Преди време бях закупила лаваш, но след това като че ли спряха да го зареждат в търговските вериги.Сега отново намерих и реших с негово участие да приготвя тестени пакетчета с картофена плънка.Плънката от картофи и лук е традиционна в руската кухня.Към нея могат да се добавят задушено зеле, гъби или зеленина.
Моята плънка е съставена от задушен кромид лук, картофи и пресен джоджен.Вмесно кромид лук можете да използвате праз лук, червен или зелен лук.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
арменски хляб - лаваш
1 кг. картофи
7 - 8 глави кромид лук
1 шепа пресен джоджен
1 равна с.л. хималайска сол
растителна мазнина по избор
Най - напред сварете картофите необелени в подсолена вода.Когато са готови леко ги охладете, обелете и пасирайте с преса.Почистете и нарежете на ситно лука, задушете го до омекване в мазнина и малко вода.Смесете картофите, лука, джоджена, солта и хубаво ги разбъркайте.
Нарежете корите от хляба лаваш на дълги ленти с ширина според желанието.Поставете плънка във всяка лента и загърнете като плик.Моят лаваш не беше достатъчно мек и се получи плънка , която е завита само от двете страни.От двата срещуположни края изтича плънка.Въпреки това запекох пакетчетата в леко намазнен с мазнина тиган.Сервирайте картофените пакетчета със салата според сезона.
Е, това е една наистина чудесна рецепта, Елена, обичам картофи във всякакви варианти и идеята да
ОтговорИзтриванесе загънат в лаваш е много хубава. Благодаря ти!
Дианка,
ОтговорИзтриванелаваша е много лесен и вкусен, бърз за приготвяне.Може да се използва различна плънка - зеленчуци, гъби, бобови храни.Просто, лесно и много вкусно.
Поздрави и лека и спорна седмица !