КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 2 юли 2020 г.

Сурови сладки с боровинки / Raw cranberry cookies /

   



      Тази година за рожденния си ден направих лесни и много вкусни сурови сладки с пресни боровинки.По нашия край боровинки няма, но затова пък по търговските вериги има прясна сурова американска боровинка.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 кокосов орех без течността
100 грама американски орех
500 грама натурални фурми без костилка
11/2 ч.ч. рожково брашно
10 - 12 сушени сини сливи
10 - 12 парчета сушени ябълки

Пълнеж : пресни боровинки

За овалване : кокосови стърготини

   Най - напред е необходимо да подготвите кокосовия орех - едно от " очите " на ореха е с мека сърцевина, пробийте го с шило и отцедете пресния сок.След това с чук счупете ореха на две половини и с малко ножче започнете да изваждате сърцевината.След като сърцевината е извадена тя трябва да се почисти от външната твърда обвивка като с ножчето леко се обелва.А след това бялата кокосова част се измива и смила в пасатора на ситно.
   Фурмите също се почистват и смилат в пасатор или машинка за мелене на месо.Орехите се смилат на по - едро или на ситно според вашите предпочитания.Сушените плодове се заливат с вода и след като омекнат добре също се смилат.
  Започваме да смесваме продуктите като най - накрая на части добавяме рожковото брашно докато получим хомогенно и хубаво меко тесто.Оформяме топчета , във всяко топче правим вдлъбнатина.Поставяме по 1 едра синя американска боровинка.Овалваме топчетата в кокосови стърготини и подреждаме в поднос.
   Винаги оставям сладките за 12 часа в хладилник за да стегнат добре и лесно да се поднасят.
          Приятен апетит !











Няма коментари:

Публикуване на коментар