КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 28 юли 2020 г.

Салата с цвят от тиквички, авокадо и домати / Zucchini, avocado and tomato-coloured salad /



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 домата
1 авокадо
10 малки тиквички заедно с цветовете им
зехтин
сок от 1 лимон
1 щипка сол

   Нарежете измитите цветове от тиквички на тънки ленти, а самите тиквички - на кръгчета.Авокадото почистете от костилката, обелете го и нарежете на малки кубчета.Доматите нарежете на кубчета или резени.
   Смесете всички продукти за салатата в купа, разбъркайте и поднесете веднага след приготвянето.
                           Приятен апетит !









7 коментара:

  1. Пробвала съм цветове от тиквички само с термични обработки, не ми беше хрумвало да ги консумирам директно. Салата е чудесна, а тези мини тиквички са толкова хрупкави. Чудесно лятно свежо и вкусно предложение. Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    тези тиквички са от нашата градина.Засяваме тиквички от различни сортове специално и за цвят.А цветовете и сурови са много вкусни, красиви, нежни и крехки.Така,че опитай да ги приготвяш и сурови.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  3. Еха! И на мен не ми беше хрумвало, че тиквените цветове могат да се хапват и сурови. А пържени (пълнени) няма как да се появят в моята кухня... Но сега задължително ще ги пробвам на салата! Благодаря за идеята, Ели!

    ОтговорИзтриване
  4. Миме,
    цветовете от тиквички са прекрасни за консумация в суров вид.Могат и сурови да се пълнят, да се добавят нарязани към гарнитури и салати.Приготвям ги даже по - често сурови, защото самия цвят е много нежен и крехък, а и по - вкусен суров.
    Поздрави, весело лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. СУпер, благодаря за идеите, Ели! А с какво могат да се напълнят сурови? Какви плънки ще са подходящи?

      Изтриване
    2. Миме,
      цветовете от тиквички могат да се напълнят сурови с варена и сурова плънка.Напр.варен ориз, просо, перлен ечемик, арабски кус - кус, булгур .Пълнила съм цветове с картофено пюре и кисели краставички, със сирена от ядки, с ориз и кедрови ядки.А сурови зеленчуци / много ситно нарязани / в комбинация с ядки и семена също са подходящи.Лично за мен суровия цвят е по - вкусен, по - крехък е и по - полезен.
      В дясната страна на блога в лентата за продуктите " Ядливи цветове " ще ти покаже някои от моите идеи.Имам и идея да приготвя пълнени цветове от лечебна ружа.
      Поздрави и весело лято !

      Изтриване
    3. Със сигурност всичко сурово е по-полезно! Много идеи си ми дала за плънки; благодаря много, Ели! Имам богат избор!

      Изтриване