КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 12 октомври 2020 г.

Млади тиквички с моркови за зимата със синап , копър и дафинов лист / Young zucchini with carrots for winter with mustard, dill and bay leaf /

 



    Тези тиквички с моркови направих за зимата през почивните дни.На принципа на самостерилизацията без допълнително варене.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

млади тиквички

моркови

черен пипер

дафинов лист

1 връзка копър

бял синап

морска сол

1 глава чесън

кафява захар или мед

винен или ябълков оцет

      Измийте хубаво морковите и тиквичките и ги почистете от загнили и повредени части.Отрежете ги в двата края.Не белете тиквичките, но задължително ги подберете да са малки по размер, защото нямат образувани едри семена.Морковите без повреди по кората също не белете.Нарежете зеленчуците на дълги ленти с ренде или с нож.Измийте хубаво копъра, без да го нарязвате.Нарежете чесъна на тънки филийки или ивички.Аз използвах чесън на прах.Подгответе също така всички останали продукти, които са необходими.

    Стерилизирайте подходящи буркани , след завиране на водата - 20 - 30 минути.Стерилизирам винаги и капачките за сигурност.

   Извадете от водата 1 буркан и започнете да подреждате тиквички и моркови.Аз подредих по дължина на буркана, но могат да се подредят и рулца от тиквички и моркови.На дъното и на повърхността на всеки буркан поставих по 2 - 3 стръка пресен копър.Във всеки буркан поставете по 5 - 6 зърна черен пипер, няколко ивички чесън, 1 ч.л. с връх кафява захар или мед, 1 равна ч.л. морска сол, 3 с.л. оцет, 1 ч.л. с връх бял синап.

Кипнете вода с 1 - 2 дафинови листа и залейте сместа от зеленчуци, веднага запечатайте с гореща капачка и обърнете .Завийте с одеало докато изстинат.

Приберете готовите буркани на следващия ден като задължително проверите дали са хлътнали добре капачките.

             Приятен апетит !














Няма коментари:

Публикуване на коментар