Тези червени пиперки направих за вечеря в сладко - кисела медена марината.Използвах за подправяне босилек и магданоз.Получава се прекрасна салата, която може да се използва и като гарнитура към месо, сирена, дори риба и картофи или ориз.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
5 - 6 едри пиперки Капия или камби
2 с.л. с връх мед
6 - 7 с.л. зехтин
сок от 2 лимона
1/2 връзка пресен магданоз
1/2 връзка пресен босилек
Измийте и почистете пиперките от семето.Нарежете ги на тънки лентички - жулиени.Нарежете на ситно босилека и магданоза.В купа редете ред зеленчук, ред зеленина докато свършат продуктите.Залейте с приготвена марината от меда, зехтина, лимоновия сок и сол по желание.
Приберете купата в хладилника покрита със стреч - фолио за 1 нощ.На следващия ден сервирайте салатата като я разбъркате хубаво и поднесете със стайна температура.
Приятен апетит !
Изглеждат много вкусно, Ели.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че сподели.
Или,
Изтриванечервените пиперки са много вкусни.Мариновани така са още по - вкусни, защото се оставят да престоят в маринатата.Чудесни се получават без никаква сол, само с мед.
Поздрави и приятни почивни дни !