КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 1 октомври 2020 г.

Лесна и бърза смесена туршия / Easy and quick mixed pickle /

 



    Тази смесена туршия направих с налични зеленчуци от нашата градина.Реших да направя смес от бамя, краставички, моркови, чорбаджийски чушки , пиперки капия и камби.Получи се цветно и много красиво.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

4 - 5 пиперки капия - зелени и червени

4 - 5 камби - червени, жълти, зелени

2 големи моркова

10 - 12 малки краставички

1 шепа бамя

10 - 15 чорбаджийски чушки

листа целина

бял синап

морска сол

винен оцет

мед или кафява захар

листа от вишна, дюля, хрян, касис

вряща вода


      Измийте и почистете всички зеленчуци.Нарежете морковите на кръгчета, краставичките разполовете на 2 по дължина, пиперките капия, камбите и чорбаджийките нарежете на парчета, бамята почистете около длъжката.

В предварително стерилизирани и подсушени буркани поставете листата от вишна, касис, дюля и хрян и започнете да нареждате всички зеленчуци.Подреждайте ги плътно така,че да не остава празнина.Притискайте хубаво докато буркана се наълни до горе.

В купичка направете обща смес от оцет, сол и мед или кафява захар като изчислите според броя на бурканите.За буркан от 680 грама използвам 1 равна с.л. морска сол, 1 с.л. с връх кафява захар или мед, винен оцет - 5 с.л.

В теднжера загрейте вода до завиране.Залейте бурканите с водата като с чайник наливате точно в средата за да избегнете спукване.Затворете с предварително затоплена във вода капачка и дръжте така 5 - 7 минути.Отлейте водата в тенджера и заедно със сместа от оцет, сол и захар отново загрейте до завиране.Във всеки буркан поставете стръкчета прясна целина, 1 ч.л. с връх бял синап и залейте с врящата марината.Зепечатайте с капачка и веднага обърнете.Оставете така бурканите докато напълно се охладят.

     Тези зеленчуци през зимата са чудесна гарнитура.Те могат да се добавят към салати, да се приготвят с тях и ястия.

           Приятен апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар