МИРНА, ЗДРАВА И БЛАГОСЛОВЕНА НОВА 2023 ГОДИНА !
Това лесно за приготвяне ястие направих с боб мунг - много вкусен както варен така и като кълнове.Крехките зърна се варят и обработват лесно.Предваритено е добре да се накисне във вода.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
250 - 300 грама сухи зърна боб мунг
1 голяма глава кромид лук
1 връзка зелен лук
1 ч.л. хималайска сол
струйка зехтин
Измийте зърната и ги залейте с вода за 12 часа.След изтичане на времето ги поставете в тенджера с дебело дъно.Залейте с вода над нивото на фасула.Варете след завиране на тих огън като добавите ситно нарязания кромид лук при завиране на водата.
Накрая добавете солта.Разбъркайте, варете 5 минути и свалете от огъня.Добавете струйка зехтин.
Сервирайте със ситно нарязан зелен лук.
Да Ви е сладко !
За първи път готвих този боб само преди няколко дни. Хареса ми вкуса, но малко го преварих и прекалено сол бях сложила, та на другия ден добавих и картофи, да се обезсоли и пак варих, при което стана почти на каша, но се изяде. Прегръдки, Ели!
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванебоб мунг е прекрасен както за кълнове , така и за варене.При варенето може да се кипне и когато се отделят люспите да се отлее водата.Така ще се консумира и от хора, които имат храносмилателни проблеми.Да, наистина е вкусен и за кратко време се приготвя.
Поздрави !