За тази рецепта използвах готов микс от белен боб , зеленчуци и подправки.Може да се приготви и с домашни продукти , но е нужно фасула предварително да се накисне за 12 часа във вода.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
300 грама бял фасул с подправки
/ чесън, целина, черен пипер, кромид лук и морска сол /
1 литър студена вода
За гарниране : 1 глава кромид бял лук, 3 сушени домата, джоджен / гръцка мента /, 50 мл. вода, струйка олио
Сварих фасула по указанията на опаковката.В тенджера поставих 1 литър студена вода, загрях до кипене и изсипах съдържанието на опаковката.Намалих огъня до минимум и варих 50 - 60 минути от момента на завиране.Оставих за 10 - 15 минути да изстине и пасирах с пасатор.
В мазнина и малко вода добавих нарязания на ивици кромид лук и задуших на тих огън до готовност.Гарнирах хумуса с лука, сушени домати и джоджен / гръцка мента /.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар