Тези традиционни сурови сладки могат да се приготвят няколко дни преди Бъдни вечер или за всеки празник, изискващ постни храни.През зимният сезон са характерни сушените плодове от различен вид.Затова реших да комбинирам сладките натурални фурми със сушени смокини и ошав - сушени ябълки, круши и череши.Получих прекрасни на вкус сладки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 гр. натурални фурми - почистени от костилките
1 опаковка - 100 - 150 грама сушени смокини
300 грама ошав - сушени ябълки, круши и череши
100 грама кокосови стърготини
2 - 4 с.л. сусамов тахан
1 ч.ч. смлени орехи
Фурмите се почистват от костилките и заедно със смокините и ошава се смилат с машинка за месо до фина и гладка смес.Използвах готов ошав, защото плодовете са по - меки и удобни за смилане с електрическа машинка за месо.Добавих всички останали продукти и оформих хомогенно тесто.С влажни ръце, потопени във вода направих топчета колкото орех.Всяко топче украсих с цяла орехова ядка или стафида.
Сладките след приготвянето трябва да се оставят на студено, за да стегнат и поемат ароматите.
Весели коледни и новогодишни празници ! Бъдете здрави и много щастливи !
Ели, грабвам си две сладки, преди са свършили. Много вкусни са с тахан. Весело посрещане на Нова Година!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриванетези сладки станаха наистина чудесни - не са много сладки, но много ароматни и с прекрасен външен вид.
Поздрави и весели празници и на теб и твоето семейство !
Ели, за много години, мила!
ОтговорИзтриванеЖелая много здраве и късмет в дома ти!
Черпя се с тахановите ти бонбоно-сладки:))
Веси,
Изтриванепресрасни станаха сладките.Ще те почерпя с голямо удомолствие.За много години ! Здраве и успехи през новата година !
Поздрави !