КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 16 декември 2015 г.

Картофени постни шницели с моркови и пащърнак / Potato vegetable cutlets with carrot and parsnip /






   Напоследък никак нямам време.Подготовката на коледните концерти в хоровете, в които пея ми ангажира почти напълно свободните часове след работа.Това е и причината, поради която не публикувам много информация и рецепти.Но да се надяваме в бъдеще времето да е в повече - и за почивка, и за ангажименти.
Тези шницели от картофи правя често, лесно и бързо се приготвят, вкусни са и са подходящо предложение за всеки пост през годината.Не се панират, нито запържват, просто се правят от пасирани картофи с различни добавки.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 
1 кг. сварени картофи с обелките, обелени и добре пасирани
1 голям корен пащърнак, настърган на ситно ренде
парче морков, настърган на ситно ренде
сок от 1 лимон
растителна мазнина по избор - зехтин, олио от гроздови семки, царевично олио, рапично олио или друго според предпочитанията
настъргана кора от 1 лимон / за украса /
хималайска сол на вкус
подправки според предпочитанията - смес от различни видове чубрици
Всички продукти много добре се размесват в купа.Късат се топки от тестото и се оформят шницели.Сервират се като гарнитура, наръсени с лимонова кора.Към тях могат да се предложат различни топли или студени сосове, салати, ядки.
           Приятен апетит !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар