КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 14 април 2016 г.

Салата с червено цвекло, листа глухарче, живовляк, орехи, маслини и стафиди / Salad with beetroot, dandelion leaves, plantain, walnuts, olives and raisins /

 


     Тази салатка направих набързо при една вечеря.Днес я предлагам и на вас.Простичка и лесна е, същевременно много вкусна и подходяща за сезона.Колечеството на всички продукти е според броя на порциите.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
червено цвекло
орехи
стафиди
листа от глухарче
листа живовляк
маслини за украса
Дресинг : зехтин, лимонов сок или балсамов оцет, щипка хималайска сол ;

   Червеното цвекло се измива, обелва и настъргва на едрото ренде.Поставя се в средата на салатиера.Зеленината се почиства, измива и нарязва на тънки лентички.Около цвеклото се насипва кръг от зеленина.Салатата се украсява с маслините, орехите и стафидите.
    Преди поднасяне продуктите за дресинга се разбиват и салатата се залива и разбърква.Поднася се веднага след приготвянето.
          Приятен апетит !










8 коментара:

  1. Каква пъстра и питателна салата, Лени! Много обичам салати, но макар и уж нещо много лесно, салатите си отнемат време за направа! А ти винаги успяваш да направиш чудесни комбинации и голям избор от свежи ястия! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси,
      за мен салатите си остават приоритет и винаги правя много и различни, но любими си остават салатите с билки.Да, отнемат време, но няма как, трябва да се подготвят продуктите.А те са на поляната билките, само да ги наберем и подготвим.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Истинска здравословно-засищаща бомба :) Със сигурност е голяма вкусотия тази салатка, всичко в нея обичам, но не съм смесвала съставките заедно.
    Ще опитам :)
    Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче,
      тази салатка наистина е много засищаща.Лесно и бързо предложение за вкусен обяд или вечеря.
      Поздрави !

      Изтриване
  3. Много ми хареса, Ели! Придърпвам си една порция! С нетърпение очаквам да отида в едно чисто селце, и да си набера прекрасните горски билки. Хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      живовлякът и глухарчето ги използвам през цялата година.Разходката сред природата ще ти подейства много зареждащо и ще си набереш доста билки за салати.
      Поздрави !

      Изтриване
  4. Цвекло с орехи съм пробвала, няма спор - вкусотия е:), но останалите продукти не съм ги съчетавала заедно. Сигурна съм, че е много вкусно, защото салатки обичам всякакви:)Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      понякога избирам продукти според наличните, които имам в хладилника и получавам прекрасни, много вкусни салати.
      Поздрави !

      Изтриване