КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 18 април 2016 г.

Запечени картофи, гарнирани с крем от авокадо / Baked potatoes topped with avocado /



    Пресните картофи са един чудесен избор за вкусна зеленчукова гарнитура.Избрах крем от авокадо за да ги гарнирам с него.Подберете хубаво, узряло авокадо, което трябва да не е твърдо, а леко меко на пипане.Моето авокадо не беше узряло и затова кремът не се получи с хубава текстура.Твърдото авокадо трябва да престои няколко дни на стайна температура, за да омекне добре.
   Винаги, когато приготвям пресни картофи ги използвам с обелката, само добре ги измивам.Върху всяка картофа направих тънки разрези с нож, не до края, така,че да се получи ветрило.Запекох картофите леко подсолени с щипка морска сол и заляти с вода и зехтин / около 150 мл. /
Готовите картофи гарнирах със смляно в пасатор авокадо, сок от 1 лимон, 2 склидки чесън  и 1 - 2 с.л. зехтин.
Получих прекрасно и много вкусно ястие, което спокойно може да послужи и като гарнитура.
          Приятен апетит !






6 коментара:

  1. Много вкусно ястие, Ели! Харесвам картофи и авокадо, а така съчетани е разкошно. Не съм купувала скоро авокадо, защото все не ми харесват, но трябва да се поправя. Свежа и прекрасна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди,
      и аз рядко намирам хубаво авокадо.То не е много трайно и затова.Но се получи вкусно ястие.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Чудесна комбинация, Лени! Мазничкото авокадо идеално допълва по-сухите картофи, пък нищо, че не е напълно узряло - и нам не ми се случва да не мога да го преценя :) Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси,
      вкусно ястие се получи, но наистина авокадото трябва да е добре узряло.Иначе не може да се получи вкусен крем.
      Поздрави !

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Да,
      наистена е много лесно и вкусно ястие Веси.
      Поздрави !

      Изтриване