Пресните картофи са един чудесен избор за вкусна зеленчукова гарнитура.Избрах крем от авокадо за да ги гарнирам с него.Подберете хубаво, узряло авокадо, което трябва да не е твърдо, а леко меко на пипане.Моето авокадо не беше узряло и затова кремът не се получи с хубава текстура.Твърдото авокадо трябва да престои няколко дни на стайна температура, за да омекне добре.
Винаги, когато приготвям пресни картофи ги използвам с обелката, само добре ги измивам.Върху всяка картофа направих тънки разрези с нож, не до края, така,че да се получи ветрило.Запекох картофите леко подсолени с щипка морска сол и заляти с вода и зехтин / около 150 мл. /
Готовите картофи гарнирах със смляно в пасатор авокадо, сок от 1 лимон, 2 склидки чесън и 1 - 2 с.л. зехтин.
Получих прекрасно и много вкусно ястие, което спокойно може да послужи и като гарнитура.
Приятен апетит !
Много вкусно ястие, Ели! Харесвам картофи и авокадо, а така съчетани е разкошно. Не съм купувала скоро авокадо, защото все не ми харесват, но трябва да се поправя. Свежа и прекрасна седмица!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриванеи аз рядко намирам хубаво авокадо.То не е много трайно и затова.Но се получи вкусно ястие.
Поздрави !
Чудесна комбинация, Лени! Мазничкото авокадо идеално допълва по-сухите картофи, пък нищо, че не е напълно узряло - и нам не ми се случва да не мога да го преценя :) Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеЛюси,
Изтриваневкусно ястие се получи, но наистина авокадото трябва да е добре узряло.Иначе не може да се получи вкусен крем.
Поздрави !
Това е лесно и вкусно, Ели!
ОтговорИзтриванеДа,
Изтриваненаистена е много лесно и вкусно ястие Веси.
Поздрави !